fredag 14 juni 2013

Marshmallowfondat MMF

Tänkte börja göra steg för stegbeskrivningar ( how to do) på lite olika saker som kan va kul att se och lära sig :) 
Samt att jag har för avsikt att bygga upp min receptbank här så att man lätt hittar recept på alla godsaker om man vill göra själv eller bara undrar vad som är i. 

Först ut är den ökända mmf:en. Även kallad marshmallowfondat. :)

Recept marshmallowfondat 

Detta behöver du:
300 gr (5dl hårt packade) marshmallows 
1 msk matolja
2 msk vatten 
7-9 dl florsocker



Börja med att måtta upp 5 dl marshmallows i ett mått. De ska packas ihop så gott det går. Jag har gjort det enkelt för mig genom att väga istället. :)

Häll marshmallowsen i en skål som tål microvågsugn. Häll sedan över vattnet och matoljan. 



Sen kör man skålen på full effekt i ca 2 min. Jag brukar ta ut skålen var 30 sekund och röra om ordentligt. När marshmallowsen smält helt till en slät massa är de klara. 



Mät upp florsockret på bänken. Jag brukar ta 7 dl för jag tycker det räcker. Man vill inte att fondanten ska bli för torr. 
Gör en liten grop i högen med florsocker och häll i smeten däri. 



Sen vänder man runt och blandar in florsockret helt. Jag brukar ta två smörknivar i plast till min hjälp. Föredrar man att arbeta med händerna går det också bra, ett tips är dock att ta lite matolja på händerna så fastnar det inte lika mycket. Det blir VÄLDIGT kladdigt! :)



När sockret är inbakat och smeten känns som kladdigt tuggummi så är den färdig. Jag brukar stoppa den i två plastpåsar och sen i en lufttät burk. 
Det är en klar fördel om man har möjlighet att låta den ligga och "vila" några dagar. Sen är det bara att ta fram den och knåda igång den! Ev kan lite mer florsocker behövas :)

Jag har även provat att färga mmf:en innan jag blandar i florsockret och det går alldeles ypperligt bra! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar